Валентина Глюзіцька,

Леся Науменко ,

викладачі- економічних дисциплін(методисти)

Хорольського агропромислового фахового коледжу ПДАУ

Полтавська обл.Лубенський район,

м.Хорол.

 

 Анотація

 У статті подано етапи впровадження програми Discord при дистанційному вивченні економічних дисциплін, можливість спілкування, виконання поставлених завдань.

 

 Ключові слова

 Дистанційне навчання – сукупність інформаційних технологій та методик викладання, які передбачають здобуття освіти без фізичної присутності здобувачів у навчальному закладі

 Discord - пропрієтарна freewareVoIP програма, яка призначена для створення спільнот, починаючи від геймерських , закінчуючи освітніми та бізнес спільнотами

 

ВИКОРИСТАННЯ ПРОГРАМИ DISCORD ПРИ ВИВЧЕННІ ЕКОНОМІЧНИХ ДИСЦИПЛІН  У ВСП ХОРОЛЬСЬКОМУ АГРОПРОМИСЛОВОМУ ФАХОВОМУ КОЛЕДЖІ ПДАУ 

 

 Час не стоїть на місці ,ми постійно вдосконалюємось за рахунок використання нових програм спілкування. На період карантину і викладачам і студентам « Хорольського агропромислового фахового коледжу ПДАУ» довелося переміститися у віртуальний простір та швидко перелаштуватися на нові форми організації освітнього процесу.

 Особливо проблемно, при дистанційному навчанні проводити консультації по практичним роботам з економічних дисциплін, які містять розрахунки та аналіз

 

 Для більш детального вивчення дисципліни, викладачами економічних дисциплін використовується програма Discord.( https://discordapp.com) Discord – безкоштовний голосовий та текстовий чат, який працює як на комп’ютері, так і на смартфоні. Зручно організовувати прямий ефір, можна демонструвати свій екран(презентацію,відео і т.д)

 ТРИ КРОКИ! ПОЧИНАЄМО КОРИСТУВАТИСЬ ПРОГРАМОЮ

 1. Перейшовши за посиланням(https://discordapp.com), обираємо та завантажуємо програму на комп’ютер чи відкриваємо її онлайн, у браузері. Найкраще – завантажити Discord на комп’ютер, натиснувши “Завантажити для Windows”.

 

 Так програма надає більше можливостей. Утім, за потреби, завантажити додаток можна й на телефон: тут – для Android, тут – для iPhone.

 

 2. Після того, як ми завантажили програму, треба зареєструватись. Вказуємо свою електронну пошту, ім’я та пароль і тиснем “продовжити”.

  

 3. За кілька хвилин нам на пошту прийде лист із посиланням. Натискаємо кнопку “Підтвердити електронну адресу”, підтвердіть, що ви – не робот, – і вас автоматично спрямує до програми чи додатку, який ви вже завантажили. Для студентів Хорольського коледжу створене посилання по якому вони заходять і спілкуються індивідуально при вивченні дисципліни та написанні курсової роботи

  П’ЯТЬ КРОКІВ, ЩОБ СТВОРИТИ ЧАТИ

 1. Чати у Discord називаються серверами. Створюємо такий сервер, натиснувши на зелений плюс, що розташований ліворуч. Тоді у нас на екрані з’явиться іконка з пропозицією створити сервер або долучитися до сервера, який уже є. Якщо ви створюєте новий сервер, то система запропонує вам його назвати. Опісля – створюємо посилання, яким ви можете ділитись із людьми, яких хочете запросити до цього чату. 

 

 2. За замовчуванням ліворуч у вас з’являться два канали зв’язку: #загальний – для текстових повідомлень і “загальний” зі знаком звуку – для відео та аудіозв’язку. Ці канали створені для того, аби всі користувачі могли тут спілкуватися з допомогою того чи іншого каналу зв’язку.

  

 3. Додавати тематичні канали зв’язку можна, натискаючи “+” біля позначки “голосові канали” або “текстові канали”. У такий спосіб можна створювати тематичні діалоги і спілкуватись у них тільки за темою.

 4. Натиснувши кнопку налаштувань біля кожного окремого каналу, можна написати опис, про що йтиметься в цьому діалозі. А ще там можна видалити канал.

 5. Запрошувати учасників до конкретного каналу можна, натискаючи на “+” біля назви каналу.Запросивши учасників до гільдії «Організація» ви проводите пряме спілкування та вирішення всіх поставлених питань по практичній чи по задачі з дисципліни.

 

 Обговорення трудових ресурсів та їх аналіз

  

 Отже : навчально-інформаційний портал надає можливість студентам ознайомитися з навчальними матеріалами відповідних курсів (текст, відео, презентація лекційного матеріалу, завдання до семінарських(практичних/лабораторних) занять та електронний посібник), виконати практичне/лабораторне завдання, курсову роботу та відправити його на перевірку, пройти тестування тощо.

  Науковий прогрес рухається із шаленою швидкістю, прогресивні країни світу поступово діджиталізуються, тому нам так само потрібно оновлюватися та рухатися вперед.

 Працюючи та навчаючись дистанційно – дбаємо про життя і здоров’я кожного з нас!

 

ЛІТЕРАТУРА

  1. https://discord-ms.ru/instruktsii
  2. https://uk.wikipedia.org/wiki/Discord